BERIO Webáruház

+36309687315

info@berio.hu

 

Bölcsőhinták


Bölcsőhinta

A bölcsőhinta egy olyan, akár bölcsőt is helyettesítő hinta, melyben kényelmesen altathatjuk gyermekünk, akár már újszülött korától fogva, ráadásul megnyugtatja a csecsemőt, fejleszti készségeit. Meghatározó előnye még, hogy a ház bármely pontjára felfogathatjuk, így akár házon belül is könnyen mozgatható, akár mennyezetre, akár állványra, akár ajtófélfába rögzítenénk a bölcsőhintát.

Ennek köszönhetően a nap bármely pontjában szem előtt tarthatjuk a kisgyermeket, attól függetlenül, hogy a ház mely pontjában és milyen tevékenységet végzünk.

Milyen hatással van a bölcsőhinta a kisbaba fejlődésére?

A bölcsőhinta kiváló alkalmat biztosít az újszülöttek számára, hogy ismerkedjenek testük mozgásával, mozgatásával.

Mozgáskoordinációjuk gyorsabban fejlődik,

izomzatukat erősíti,

javítja egyensúlyérzéküket,

idegrendszerük fejlődéséhez is hozzájárul,

valamint a térben való tájékozódást is fejleszthetik a bölcsőhinta segítségével.

Amerikában elterjedt a bölcsőhinta gyógyászati célú használata is, ugyanis megfigyelések alapján a koraszülött csecsemők napi háromszori, fél órás időintervallumokban tartott hintáztatása lényegesen elősegíti a csecsemők súlygyarapodását, így pótolhatják be azt a fejlődést, melyet még az anyaméhen belül kellett volna megtapasztalniuk.

A kisgyermek fejlett és egészséges testtartását is elősegítheti a rendszeres hintázás, ugyanis ezzel nem csupán gerincoszlopát és izmait de ízületeit is erősíthetjük, melyek a helyes testtartás alappillérei. Ezen felül azoknak a babáknak kifejezetten ajánlott, akik gyakran feszített testtartása, hiszen a bölcsőhintában nem tudják annyira megfeszíteni testüket, így mind a gerincük mind az izmaik lazább pozícióba kerülnek, kénytelenek lazítani tartásukon, mely a későbbiekben tovább segíti fejlődésüket.

Mindezekhez természetesen hozzátartozik az is, hogy a hintázás alapvetően szórakoztató időtöltés, örömforrás a gyerekeknek, mely könnyen meg is nyugtathatja a babákat. Ez különösen előnyös szempont akkor, ha a gyermeket hasi görcsök kínozzák, a hintázó mozgás ugyanis olyan ritmusos mozgást generál, mely nem csak fejleszti a babákat, de segít megfeledkezni a fájdalomról, és akár álomba is ringatja őket. Mivel a bölcsőhinta már újszülött korban is használható, az anyaméhet idézve segít a csecsemőknek hozzászokni a hirtelen kitágult világhoz, nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak maradnak.

 

Segíti a baba egyensúlyozó képességét az izom mozgás kialakulásában fontos szerepet játszik. A finommotorika kialakulásához nyújt segítséget, amely a későbbi íráskészségben játszik szerepet. Segít a babának a testrészek irányításának felfedezésében, fejleszti a térben való tájékozódást és a mozgáskordinációt. Főként nagy szerepe van a központi idegrendszer érési folyamatainak fejlesztésében.

Az utolsó trimeszterben a kismamáknak a babaszoba berendezése az úgynevezett fészekrakó ösztön a kedvenc időtöltése. Hogy mi kerüljön a babaszobába, arról eltérőek a vélemények, azonban arról, hogy a funkcionalitáson kívül legyen eléggé színes és impulzív abban mindenki egyetért.