BERIO Webáruház

+36309687315

info@berio.hu

 

BLOG
2022.09.13 20:02

Hogyan válasszunk jó babakocsit?

Hogyan válasszunk jó babakocsit?

Hogyan válasszunk jó babakocsit? 

Ugye milyen izgalmas ez az időszak? Bizonyára Te is az anyai örömök elé nézel, ha ezt a cikket olvasod Hogyan is válasszunk babakocsi? Egyáltalán milyen a jó babakocsi? Legyen szép, praktikus, de ne túl drága? 

 

Rengeteg féle, fajta, színű babakocsi létezik, és tényleg csak a képzeletünk szabhat határokat.

Természetesen Te is a legjobbat szeretnéd a kisbabádnak. A legszebb színt a legformásabbat a legegyedibbet. De vajon gondoltatok-e arra is, hogy számotokra is praktikus legyen, ezzel is megkönnyítve a mindennapi babás életet. 

Persze a kisbabádat nem az érdekli, hogy milyen színű vagy épp milyen drága is volt az a babakocsi. Neki egy a fontos, méghozzá, hogy milyen kényelmesen, nyugodtan tud pihenni a babakocsiban, időjárásnak megfelelően tud-e alkalmazkodni az adott babakocsi. (napellenző, esővédő, lábzsák, téli szett, szúnyogháló stb...) 

Egy picit segítünk Nektek. Nézzünk pár fontos részletet. 

Egy újszülöttnél elsődleges szempont, hogy már újszülött kortól lehessen használni az adott babakocsit. Hordozója legyen kényelmes, szűkítő betéttel ellátott ülőrésze és 5 pontos biztonsági övvel legyen ellátva. Legyen erős, strapabíró, de egyben könnyen hordozható is. Mózeskosara tágas, kényelmes. Ez a legkedvezőbb a babád számára, mivel teljesen vízszintbe tud piheni, ezzel védve a gerincét. Csigolyáinak nem tesz jót, ha bármilyen szögben huzamosabb ideig fekszik. 

Amikor már ülni tud, akkor jöhet a sportrész. A babakocsi sport részének háttámlája legyen állítható, több fokozatban dönthető. 5 pontos biztonsági övvel ellátva a biztonság érdekében. Ha kapaszkodó is van a babakocsihoz az egy plusz biztonságot nyújt a kisbabád és a te számodra is. Kupola része legyen állítható esetleg megnagyobbítható az időjárási viszontagságok véget. Lábtartója legyen állítható, mert ha séta közben elfárad gyermeked, elalszik a babakocsiba, lábát kényelmesen eltudja helyezni.  

Anyagát tekintve legyen bőrbarát és könnyen tisztítható is. 

A babakocsi váza legyen erős, de strapabíró szerkezetű, melyet könnyen és egyszerűen össze tudod csukni vagy éppen szállítani tárolni. Babakocsi vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizzük le, hogy befér-e az autó csomagtartójába.  

Igazán előnyös, ha a babakocsi tolókarja állítható, ezzel növelve a személyre szabhatóságot. 

Menetiránynak szembe vagy háttal? Ki ne szeretné látni csemetéjét séta közben? Persze, hogy mindenki. Vannak olyan babakocsik, aminek a tartozékait úgy helyezed ahogy csak szeretnéd. Nagyon kedvező tudd lenni mondjuk, ha éppen szemből süt a nap. 

Babakocsi aljában nagyon praktikus a nagy tárolórész. Megkönnyítve a bevásárlást vagy épp mindig kéznél legyen amire éppen szükségünk van. 

 

Kerekek. Első sorban fontos, hogy fékezhető legyen. Vannak tömör és felfújható gumikerekek is. A felfújható kerekeknek jobb a rugózásuk, sokkal jobban alkalmazkodnak a rosszabb kivitelezésű útviszonyokhoz. Tömör zselés kerekeknél köszönhetően nagyban csökkenti a rossz út minőság által okozott rázkódást. Mindemelett a defektektől sem kell tartanod. Lengéscsillapítói még az egyenletlen talajon is megfelelő rugózást biztosítanak, így védve a kisbabád nyugodt utazását. Stabil vagy bolygókerék? Tény, hogy a bolygósítható kerekekkel sokkan könnyebben a kanyarodás. 

Fontos kiegészítői lehetnek a babakocsinak: 

Lábzsák: nagyon praktikus és fontos része a kiegészítőknek, hiszen nagyon sokat véd a hideg ellen. 

Prémes téli szett: Tolókarra patentolható, belül prémes kesztyű, a babakocsi kupola részére rögzíthető szőrme és magát a babakocsit körbe ölelő thermo zsák. 

Pelenkázótáska: Na ez az a dolog, amire mindenképpen szükséged lesz. 

Vannak olyan babakocsik, amiknek tartozékaként szolgál, de ha mégsem akkor mindenképpen be kell, hogy szerezd, hiszem ebben tárolód majd a pelenkákat, cumisüvegeket, popsikrémet, textil pelust, cumit stb... Ezeknek is rengeteg fajtája megtalálható. 

Esővédő: Ragyogó napsütésben indulsz el csöppségeddel egy délutáni sétára, de közbe szól egy kosza zápor? Csak gyorsan előkapod az esővédőt és már gyermeked biztonságban is van. Használata közben mindenképp figyelj a megfelelő szellőztetésre. 

Szúnyogháló: Tavasszal szívesen alszik a szabadban gyermeked, de félsz nehogy megcsípje valami bogár, akkor nyugodtan terítsd a szúnyoghálót a babakocsira, így 100%-osan védve lesz a rovarok ellen. 

 

További babás-mamás tartalmakért kövesd oldalunkon a minden héten frissülő blogbejegyzéseinket. Ne felejts el feliratkozni hírlevelünkre, hogy értesülj aktuális akcióinkról! 

Berio.hu