BERIO Webáruház

+36309687315

info@berio.hu

 

DISNEY Babafészek


Babafészek

A babafészek eredetét a skandináv országokban kell keresnünk, ahova a 2000-es évek elején robbant be a köztudatba. Széles körben elterjedt, és már hazánkban is évek óta hódít a családokban, hiszen egyszerűen és kényelmesen biztosítja a csecsemők oldalfekvését, mely az első hónapokban javasolt alváspozíció a babák számára. Több szempontból is praktikus, hiszen könnyen hordozható, mosógépben is mosható, kiváló segítség a baba altatásához, emellett biztonságosan használható, nincs rajta olyan elem, mely esetleg veszélyt jelenthetne a babára nézve.

Mivel az anyuka pocakjának meleg biztonsága után kitárul a babák előtt a világ, sokkal komfortosabban érzik magukat egy saját kis fészekben, mely fokozatosan szoktatja hozzá őket a hirtelen kitágult térhez. A babafészek megadja azt a biztonságérzetet, amit addig tapasztalt a baba, így lényegesen pihentetőbb, mélyebb alvást biztosíthatunk vele gyermekünknek.

A babafészek a baba méretétől függően 6-7 hónapos koráig használható, de egyes modelleket úgy terveztek, hogy a lábrésznél kioldható rögzítéssel készüljön, mely így akár további hónapokra biztosíthatja a kényelmes pihenést a baba számára.

 

Mikor hasznos a babafészek?

Otthon

Kiváló hasznát vehetjük a babafészeknek otthonunkban, hiszen számos helyzetben nyújt segítséget:

  • ha szeretnénk szülői ágyban altatni kisbabánk, a babafészek biztonságossá teheti, hiszen így elkerülhetjük, hogy véletlenül ráforduljunk alvás közben a babára

  • kiságyba is könnyen behelyezhető, így elkerülhetjük, hogy gyermekünk a rácsnak ütközzön

  • elkísérhet minket teendőink során a házban, ha épp főzni szeretnénk, vagy otthonról dolgozunk, hiszen akár padlóra vagy szőnyegre helyezve is altathatunk benne csecsemőt

  • kényelmes megoldás szoptatás esetén is, egyszerűen fixálhatjuk gyermekünk helyzetét a szoptatás idejére is

  • pelenkázáshoz is használható, szintén segít, hogy egy helyben maradjon babánk

Utazás során

Csecsemővel utazni nem egyszerű feladat, azonban egy babafészek ezt is megkönnyítheti. Az idegen hely érzetétől kímélhető meg a baba, ha az otthon is alvásra használt babafészket visszük magunkkal utazás során is, így kényelmes alhat, mintha otthon lenne, könnyen alkalmazkodva ezzel az idegen környezethez. Emellett babakocsiba is kényelmesen elhelyezhető, így tovább egyszerűsíthetjük szállítását.

Vendégségben

A csecsemők különösen érzékenyek a környezetváltozásra, így ha vendégségbe érkezünk, könnyen véget vethet a felhőtlen beszélgetésnek, ha gyermekünk nem érzi magát komfortosan. Ilyen esetekre is kiváló megoldás a babafészek, hiszen még ha nincs is egy baba számára kialakított alvóhely, akkor is egyszerűen elaltathatjuk gyermekünk, mintha otthon lenne.

Biztonsági figyelmeztetés!

A babafészek szigorúan a baba és a mama kényelmét hivatott biztosítani, baba őrzésére nem alkalmas, semmiképp ne hagyjuk felügyelet nélkül a babafészekben elhelyezett csecsemőt! Amennyiben a babafészek magasabb bútoron került elhelyezésre, használat előtt mindenképp ellenőrizzük, hogy megfelelően van-e lerakva, hogy megakadályozzuk a baba lecsúszását, leesését a magasból.

A kismamák körében slágertermék a babafészek. A puha párnával körülölelve védelmet nyújt a babának, szó szerint is egy fészekre emlékeztet. Az újszülötteknek felidézi az anyaméhben eltöltött időszakot ezáltal
biztonságérzetet nyújt. Ezen felül nem csak praktikus, hanem látványos gyerekszoba kiegészítő is.


Az utolsó trimeszterben a kismamáknak a babaszoba berendezése az úgynevezett fészekrakó ösztön a kedvenc időtöltése. Hogy mi kerüljön a babaszobába, arról eltérőek a vélemények, azonban arról, hogy a funkcionalitáson kívül legyen eléggé színes és impulzív abban mindenki egyetért.